Şarkı Tanıtımı Nasıl Yapılır?

Her ürünün veya hizmetin geliştirilmesi sonrasında bu ürünün insanlara pazarlanması ve talep oluşturulması için reklam çalışmaları yapılır. Reklam yani tanıtım, insanların akıllarında ilgi oluşturan, ürün satın alma arzusu sağlayan ve üreticiye gelir sağlayan sonuçlar getirir. Bu nedenle müzik üreten kişilerin de dinleyici elde etmek amacıyla pazarlama yaparken bahsedeceğimiz pek çok yöntem içerisinden şarkı tanıtımı nasıl yapılır sorularına kendilerine uygun bir cevap seçmeleri gerekir. 

Adım adım pazarlama planı yapmak ve yapılabilecekler içinden kendinize uygun olanı bulmak için;

Şarkı reklamı nasıl yapılır?

Yeni bir eser için yapılacak şarkı reklamı bugün diğer tüm alanlarda olduğu gibi klasik reklam mecralarında gerçekleştirilebilir. Ancak müzik eserlerinde reklam çalışmaları için en fazla tercih edilen alanlar arasında profesyonel tanımış prodüktörlerin verdikleri hizmetler, müzik yapım şirketlerinin sağladığı hizmetler ve bunun yanında sosyal medya reklamları ile dijital müzik platformlarındaki tanıtımlar başta gelmektedir.

Şarkı Tanıtımı Yapmak İçin Nasıl Bir Yol İzlenir?


Hem dünya genelinde hem de Türkiye genelinde önemli müzisyenlerin eserlerinin genellikle dijital müzik tanıtım platformlarında ve sosyal medyada çok hızlı bir şekilde yayıldığını görebilirsiniz. Bu konuda uzman bir şekilde PR hizmetleri sağlayabilen ajanslar yer aldığı gibi elbette bütçenize bağlı olarak bu çalışmaları kendi emeklerinizle ve kısmen daha uzun sürede gerçekleştirme şansınız da bulunmaktadır.

Bugün kendi imkanlarınızla şarkı reklamı yapmak istiyorsanız, seçebileceğiniz farklı platformlarda sadece müzik ve görsel tanıtımlar ya da hazırladığınız bir klip gibi materyalleri kullanabilirsiniz. İşin arka planında ise sizi iyi bir şekilde tanıtan, sizinle ilgili biyografi, fotoğraflar, videolar, eserler ve kariyerinizi anlatan bir sosyal medya hesabı ve buna ek olarak bir web sayfasının da bulunması büyük katkı sağlayacaktır.

Not: Her bir platformda bunu nasıl yapacağınızı detaylarıyla öğrenmek için ilgilendiğiniz yazıya göz atabilirsiniz:



Arka planını hazırladığınız tanıtım çalışmalarında elinizde bulunan video klip veya ses kayıtları gibi materyaller sayesinde bugün birçok farklı platformda şarkı reklamı yapmak mümkündür. Bugün bestelerinizin reklamını en iyi şekilde yapabileceğiniz platformlar arasında elbette ki televizyonlar, radyolar ve organizasyonların yanı sıra dijital ortama bakıldığında Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Spotify ve Apple Music gibi birçok platform da yer almaktadır.

Özellikle son yıllarda hem Türkiye'de hem de dünyada müzik denildiğinde insanların tümünün akıllı telefonlarında yer alan Spotify uygulaması akla gelecektir. Bu durumda Spotify şarkı reklamı fırsatlarını değerlendirerek, daha yüksek bir bilinirlik elde edebilirsiniz. Aslında Spotify öncesinde dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya ortamlarından biri olarak Türkiye'de de özellikle gençlerin hızlı bir şekilde yeni imkanları öğrendiği Instagram ortamını da kullanarak Instagram şarkı reklamı çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz.

Yazıyı paylaşarak bağımsız müzisyenlik ve müzik pazarlama ile ilgilenen başka müzisyenlerin de faydalanmasını sağlayabilir, aynı zamanda bize destek olabilirsiniz. Hap bilgiler ve stüdyoda olup bitenlerle ilgili diğer içeriklerimiz için Facebook veya Instagram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Sonraki yazıda görüşmek üzere𝅘𝅥𝅮

3 Yorumlar

Yorum bıraktığınız için teşekkürler!

  1. https://www.youtube.com/watch?v=t9mRbnE63oA&t=13s

    YanıtlaSil
  2. https://www.youtube.com/channel/UC-xXbbNQsNygQNhu_0zNJFw

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski