Şarkı Yazmak İçin Konular Bulmanın 10 Pratik Yolu!






Şarkı yazmak için konularŞarkı yazmak istiyorum ama aklıma bir fikir gelmiyor diyorsanız umutsuzluğa kapılmayın. Bu yazım internette şarkı fikirleri, şarkı yazmak için konular arayanlara! Her yerde şarkı fikirleri bulabilirsiniz sadece bu işaretleri fark etmek için kendinizi eğitmelisiniz.

Yaratıcılığınızı geliştirecek bu 10 öneriyi deneyin ve sizi nereye götürdüklerini görün. Sonuçları bizimle paylaşmayı da unutmayın!

1.Müzik Dinleyin

En son ne zaman oturup biraz müzik dinlediniz? Telefonunuzu sessize alın, kulaklığınızı takın, sevdiğiniz veya ilginizi çeken bir albüm seçin ve bitene kadar dinlemeye çalışın. Bir albüm için vaktiniz yoksa, bir şarkı dinlemeye mutlaka vaktiniz vardır. Böylelikle şarkı yazmak için konular bulabilir, dinlediğiniz şarkılardan ilham alabilir, söz ve müzikal yapısını analiz ederek yaratıcı şarkılar yazma yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. 
 

2.Serbest Yazma

On dakika boyunca aklınıza gelen her şeyi yazın, ardından birkaç saat veya bir günlüğüne bir kenara koyun. Daha sonra baktığınızda içinde ilgi çekici ifadeler, kafiye çiftleri veya bir olay örgüsü, fikir için çıkış noktası bulabilirsiniz. İçlerinden, seçebileceğiniz bir şeyler yazmış olsanız da olmasanız da sadece sayfaları doldurmayı alışkanlık haline getirmeniz bile yazma becerinizi ve yaratıcılığınızı arttıracaktır. 


Şarkı yazmak için konular

3.Okuyun

Kitap okuma alışkanlığınız varsa harika. Zaten pek zorlanmazsınız ama kitap okuyamıyorsanız da internette rastgele makaleler okuyun. Bunlar şarkı yazmak için konular içeren başlıca kaynaklardır. İnsanların yaşam öykülerinden, yaşanan bir olaydan, okuduğunuz her şeyden bir hikaye, şarkıya dökebileceğiniz bir duygu bulmanız mümkün. Sadece rastgele bir makale okuyun. Makaleye göz atın ve ondan bir şarkı yapmanın yolunu bulmak için üzerine biraz düşünün. Etrafınızda olan biten her şeyden nasıl fikir koparacağınızı öğrenmek için harika bir egzersiz.

4.Eve Farklı Yoldan Gidin

Sizi günlük rutininizin dışına çıkaran her şey duyularınızı uyandırabilir ve hayal gücünüzü harekete geçirebilir. Şarkı fikirleri aklınıza yabancı bir yerde gelebilir. Bu farklı bir şehire gitmek veya sadece eve giderken farklı bir sokaktan geçmek olabilir. Size ilham verecek “Yeni yerinizin” çok uzakta olması gerekmez; sadece tanıdık olmaması gerekiyor. 

5.Tanımlama Alıştırması Yapın

Bir taslak yazı defteri edinin ve gözlemlediğiniz şeyleri, insanları ve durumları başka birine aktarıyormuş gibi tanımlayarak yazın. Tüm duyularınızı kullanarak bir şeyleri tanımlama alıştırması yapın: kokular, görüntüler, sesler, tatlar, duygular ve dokunma duyuları. Bu iyi bir uygulamadır ve yazdığınız bazı satırları bir şarkıda kullanmak isteyebilirsiniz.

6.Ritim Tutun

Enstrümanınızı alın, sesinizi ısıtın ve doğaçlama yapmak için bir ritim çalın. Bu, bir müzik uygulamasından veya internetten bir davul ritmi çalmak gibi de olabilir. En iyi sonuçlar için genellikle çalmadığınız senkoplu bir tempo deneyin. Karalama yaptığınız sözlerden beğendiklerinizi ritme oturtmaya çalışın veya ritmdeki vurguların bazı kelime öbeklerini, sözleri çağrıştırdığına dikkat edin.
 

7.Bir Yabancının Hayat Hikayesini Hayal Edin

Tanıştığınız insanlar veya yabancıların fotoğraflarına bakarak haklarında düşünme alışkanlığı edinin. Bir kişi seçin ve işi, aile hayatı, arkadaşları, hobileri, en karanlık sırları, en derin rüyaları, genel sağlığı ve rahatsız edici korkuları neler olabilir şeklinde düşünün. Bu kişi için kağıt üzerinde veya kafanızda tamamen hayali bir hayat icat edin - bu, hayal gücünüzü geliştirmeniz için iyi bir egzersizdir. Gelişmiş bir hayal gücüne sahip olduğunuzda şarkı yazmak için konular aklınıza akacak.
 

8.İlginç Başlıklar ve İfadeler Arayın

Şarkı adları bulabileceğiniz en iyi kaynaklar arasında gazete başlıkları, blog yazıları, filmler, kitaplar, dergiler ve ünlü konuşmalar bulunur. Hecelerinde biraz ritm olan cümleler için her zaman algınızı açık tutun ve kendinize bu cümleleri daha müzikal hale getirmek için nasıl değiştirebileceğinizi sorun. Klasik edebiyat okumak, özellikle şiir okumak, ustalardan öğrenmenin ve ilham bulmanın iyi bir yoludur.

9.Yeni Bir Ritm, Ton veya Melodi Keşfedin

Bilmediğiniz bir müzik ölçeği alın ve olanaklarını keşfedin. Notaları karıştırın. Arka planda bir ritim ayarlayın ve kayıt sırasında doğaçlama yapın. Ritmin sizden ne tür duygular ve zihinsel imgeler çıkardığını görün.

Şarkı yazmak için konular

10.İşbirliği Yapın

Ortak yazarlık yapmanın getireceği olanaklar sınırsız. Bu yüzden yeni ilişkileri ve yeni yaratıcı şarkı yazarlarını keşfedin. Vokalleri başkasının halletmesine izin verdiğinizde ortaya neler çıkabilir? Başka birinin sözlerini müziğe uyarladığınızda belki daha renkli şarkılar ortaya çıkabilir, kimbilir?


Eğer bu yazıyı faydalı bulduysanız arkadaşlarınızla paylaşın. Bunun gibi içeriklerden haberdar olmak için bizi Instagram ve Facebook sayfamızdan takip edin. Yazıya eklemek istedikleriniz varsa yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler!

Daha yeni Daha eski